Sağlık

Boyun Düzleşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boyun Düzleşmesine Hangi Doktor Bakar?

Bu problemin muayene ve tedavisi için Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanına başvurulmalıdır.

Boyun düzleşmesi son dönemlerde doktorlar tarafından konulan tanılar arasında sıklıkla rastlanılan rahatsızlıklardan biridir. Normalde C şeklinde olması gereken boyun omurgasının pek çok farklı nedenden dolayı dümdüz hale gelmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Kişiler baş ağrısı ile birlikte boyun ağrısı şikayetleriyle hekimlere başvurmaktadır. Bunların yanında bitkinlik ya da halsizlik gibi belirtiler de yine kişileri rahatsız etmektedir.

Boyun düzleşmesi adı verilen rahatsızlık çok uzun bir süre tedavi edilmediği takdirde dengesizlik ya da kulak çınlaması gibi rahatsızlıkları da ortaya çıkabilmektedir. Hatta bu rahatsızlık en son raddede boyun fıtığını beraberinde getirebilmektedir. Boyun kireçlenmesi ya da boyun fıtığı yaşamamak için bu rahatsızlığın bir an evvel tedavi altına alınması gerekmektedir.

Boyun Düzleşmesi Belirtileri
Boyun düzleşmesi pek çok rahatsızlık gibi belli belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bu belirtilerin arasında konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, alınganlık, bulantı, ensede ağrı, ayaklarda karıncalanma ya da uyuşma, boynu döndürmede sorun yaşama, konuşma bozukluğu, stres, gerginlik, tansiyon yüksekliği, uykusuzluk, sırt bölgesinde uyuşma, çabuk yorulma, bel ve sırt ağrısı, çene ağrısı, bitkinlik, omuz ağrısı, boyun tutulması, kulak çınlaması, boyun ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi faktörler yer almaktadır. Aynı zamanda boyun düzleşmesi pek çok iç organın çalışma prensibini de bozduğundan dolayı kabızlık, gaz, hazımsızlık, mide şişkinliği ve çarpıntı gibi durumlara da da yol açabilmektedir.

Boyun düzleşmesi neden olur?
Boyun düzleşmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boyun bölgesinin eğri kalması nedeniyle boyun düzleşmesi oluşabilmektedir. Aynı zamanda kemik erimesi gibi rahatsızlıklar da boyun düzleşmesine sebep olabilmektedir. Bir diğer sebep hamallık gibi sürekli ağır yüklerin taşınması olabilmektedir. Kişiler sırtlarına ya da omuzlarına bindirdikleri yükler nedeniyle boyunlarını eğmek zorunda kalmaktadır. Bu durum da boyun düzleşmesini de beraberinde getirmektedir. Uygun olmayan yastıkların kullanımları, sağlıksız yataklarda uyumak, uzun süreli araba kullanımı gerçekleştirmek, boynun zorlanması ya da incinmesi, uzun süreli televizyon seyretme ya da bilgisayar kullanımı, ıslak saçlar ile dışarı çıkma ya da sürekli başı öne eğerek el işi yapma gibi durumlar yine boyun düzleşmesine sebep olabilen faktörler arasında yer almaktadır.

Boyun Düzleşmesi Tedavisi
Boyun düzleşmesi tedavi edilmediği takdirde farklı rahatsızlıklar da meydana gelebilmektedir. Kollarda uyuşukluk ya da boyun fıtığı bu rahatsızlık nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda kulak çınlaması, boyun ağrısı ve sık sık gerçekleşen baş ağrıları da tedavi edilmeyen boyun düzleşmesi sebebiyle ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Öncelikli olarak boyun düzleşmesi istirahat ve ilaçlar ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır; ancak boyun düzleşmesi ileri safhalara varmış ve boyun fıtığına sebep olmuş ise mutlaka cerrahi müdahale gerekmektedir. Zaten boyun fıtığı sadece ameliyat ile düzeltilebilen bir rahatsızlıktır; ancak boyun düzleşmesinde herhangi bir fıtık rahatsızlığı bulunmuyorsa bahsedilen tedavi yöntemleri aracılığı ile tedavi edilebilmesi mümkün olabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir