Sağlık

Siğil İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Siğil, en çok el ve yüzde oluşan bir problem gibi görülse de vücudun her yerinde ortaya çıkabilen bir cilt problemidir. El, ayak, sırt ve genital bölge olarak adlandırılan cinsel bölgelerde sıkça karşılaşılır. Genital bölge siğilleri diğer bölgelere nazaran çok daha fazla risk oluşturur.

HPV isminde ki bir virüsün sebep olduğu siğiller mutlaka önemsenmeli ve önlem alınmalıdır. Çünkü bu problem kişiden kişiye temas ile geçebileceği gibi aynı zamanda da kişinin kendi kendine bulaştırma olasılığı da söz konusudur.

Elinizde bir siğil olduğunu varsayalım elinizi kolunuza, yüzünüze veya bacağınıza temas ettirdiğinizde temas eden bölgede de ortaya çıkması söz konusudur. Makat, vajina ve penis gibi genital bölgelerde meydana gelen kondilom isminde ki siğiller ise %95 oranında cinsel ilişki sırasında bulaşmaktadır. Genital bölgede meydana gelen siğil problemi için mutlaka vakit geçirmeden doktora başvurmalı ve tedaviye başlanmalıdır.

Siğil İçin Hangi Bölüme / Doktora Gidilmelidir?

Genital bölge dışında ki el, yüz, ayak ya da benzeri bölgelerde oluşan siğillerin tedavisi için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji (cildiye) bölümlerine başvurabilirsiniz. Genital bölge siğilleri içinse mutlaka genel cerrahi bölümüne başvurmalısınız. Proktoloji konusunda (makat hastalıkları) tecrübesi olan genel cerrahi uzmanı tercih etmeniz sizin açınızdan daha avantajlı olacaktır.

Siğil Neden Çıkar?

Siğillerin ortaya çıkmasında ki tek etken HPV isminde ki virüstür. Bu virüs son derece bulaşıcı ve tehlikelidir. Temas ile her yerden bulaşabilir. Çoğunlukla nemli ortamlarda çok bulunan bu virüsten kaçınmak için hamam, sauna ve havuz gibi alanlarda çıplak ayakla dolaşmamalı ve kendinize ait olan terlik, havlu gibi malzemeleri kullanmalısınız. Sadece kişiden kişiye değil herhangi bir eşya veya objeden de geçebilme olasılığı olan siğiller örneğin metrobüste tutunduğunuz bir tutungaça sizden önce siğili olan birinin tutunması ile de cereyan edebilir.

Dolayısıyla önlem almak için siğili olduğunu bildiğiniz biriyle temastan kaçınmalı, genital siğili olan biriyle cinsel ilişkiye girmemeli ve antibakteriyel jeller kullanabilirsiniz. Diğer bir önlem yolu da asla kimsenin terliğini, ayakkabısını ve hiç bir eşyasını kullanmamalısınız.

Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu problemin tedavisinde bir çok yöntem kullanılmasına rağmen en başarılı ve kolay çözüm yolu Radyo Frekans tedavisidir. RF isminde ki cihazın sağladığı ısı enerjisi ile siğiller yakılarak kolayca yok edilmektedir. Buharlaştırma yöntemi olarakta bilinen bu cihaz ile siğiller çok kısa sürede tedavi edilir. Ancak siğil tedavisinin ardından hasta kendini mutlaka takip etmeli ve aynı bölgeden tekrar siğil söz konusu olduğunda tekrar yaktırmalıdır. Bunun sebebi HPV’nin sinsi bir virüs olmasıdır. Bulaştığı alanda bazen hemen ortaya çıkmamakta ve bir süre sonra oluşabilmektedir.

Siğil hakkında daha detaylı bilgiye http://www.sigiltedavisi.net/sigil-tedavisi-nasil-yapilir sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir