Sağlık

Alzheimer Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Beyin hücrelerinin çürümesi ve ölmesi alzheimer hastalığı olarak tanımlanır. Bu durum meydana geldiğinde beyin yeni enformasyonu işleme, depolama ve yeniden hafızadan çağırma yeteneğini maalesef yitirir. Bu anlamda ileri alzheimer hastalığı olan insanların yeni şeyleri öğrenmeleri, unutmamaları yada kişi veya olayları hatırlamaları mümkün değilir. Alzheimer zaman geçtikçe ilerleyerek çok daha kötü bir hal almaktadır.

Alzheimer Neden Olur?

Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda hala bu hastalığın neden olduğuna dair bir netliğe kavuşamamıştır. Ancak oluşumunda rol oynayan nedenler aşağıda ki gibi sıralanabilir.

– Genetik (Aileden birinde bulunması)
– Beyin hücrelerinin tam olarak çalışmaması
– Sinirler arasında ki iletimin bozulması
– Yaşın getirdiği durumlar

Çok yavaş ilerleyen bir hastalık olan alzheimer ilk önceleri kısa süren unutkanlıklara neden olurken ileri safhada kişinin ailesini bile hatırlamasında zorluk çekmesine neden olmaktadır.

Alzheimer Belirtileri

– Gün içinde dalgınlık hali ve herşeyi unutma.
– Gündelik yaptığı işleri hatırlayamama.
– Konuşmada güçlük.
– Bildiği şeyleri unutma.
– Karar vermede zorluk.
– Pratik düşünememe.
– 4 işlemi yapamama.
– Davranışlarda bozukluk.

Alzheimer İçin Hangi Doktora / Bölüme Gidilir?

Bu rahatsızlığın maalesef ki kesin bir tedavisi yoktur ancak erken teşhis edildiğinde uygulanacak tedavi ile ilerlemesi durdurulabilir. Gidilmesi gereken 3 bölüm mevcuttur. Bunlar: Dahiliye, Geriatri (yaşlılık hastalıkları), Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

İlgili Makaleler