Kapat

Aslan Nerede Yaşar, Neyle Beslenir?

Anasayfa
Hayvanlar Alemi Aslan Nerede Yaşar, Neyle Beslenir?

Ormanlar kralı aslan nerede yaşar, neyle beslenir, özellikleri nelerdir, nasıl çiftleşirler? aslanlar hakkında tüm bilgiler bu yazımızda yer almaktadır.

Aslanların Özellikleri
Kaplandan sonra dünyanın en büyük ikinci kedisi olan aslanlar savanların en büyük yırtıcısıdır. Erkek aslanlar kuyruğu ile beraber 2,70m civarıyken ortalama 250 kg ağırlığındadır. Dişi aslanlar ise bunun neredeyse yarısıdır.

Erkek aslanların başının etrafında görkemli bir yele bulunmaktadır. Bu görkemli ve güzel yele erkek aslan sinirlendiği zaman kabarır. Güçlü ve cesur olan aslan orman ve hayvan kralı olaran ünvan kazanmıştır. Kükrediğinde 4km uzaktan sesi çok rahat bir şekilde duyulabilmektedir.

Aslanlar Ne Yer, Nasıl Beslenir?
Aslanlar etobur hayvanlar olmasına rağmen yere düşen bir meyve bulduklarında yerler. Avlanma görevini çoğunlukla dişileri yapar fakat öncelik erkeğindir. Avının ilk olarak iç organlarını yemeye başlayan aslan iç organlardan sonra arka bölümünü yer daha sonrasında baş bölümüne doğru ilerler. Protein, yağ, karbonhidrat ve vitamini yedikleri meyvelerden ya da hayvanların iç organlarından sağlamaktadır.

Aslanlar çoğunlukla antiloplarla zebraları avlamaktadır. Nadirende olsa çiftlik hayvanlarına da saldırarak yedikleri olmaktadır. Diğer tükettikleri hayvanlar ise şu şekildedir afrika ceylanı, su antilobu, kudu, zürada, bufalo, çessebe, saz ceylanı.

Aslanlarda Çiftleşme ve Üreme
Afrika aslanları 2. yaşlarına eriştiklerinde çiftleşmeye başlarlar. Fakat 5 yaşına ulaştıklarında tam bir olgun ve erişkin olurlar. Tek eşli olmayıp bir çok eşe sahiptirler. Çiftleşme öncesinde ve çiftleşirken sürekli olarak kükrerler. Genelikleri 100-115 gün aralığındadır. Yavruları doğduklarında kördür ve 6 gün sonra görmeye başlar.

Yavrular anne ve babadan sonra beslendiklerinden dolayı ölme oranları oldukça yüksektir.

Aslanlar Nerede Yaşar?
Afrika aslanları savan bölgelerde, fundalarda ve sazlıklarda hayatlarını sürdürürler. 20 bireylik sürüler halinde yaşayan bu kedileri bir ya da daha fazla erkek aslanın olduğu bir grup yönetir. Afrika aslanları günde 20 saatte uyuyarak daha çok geceleri faaliyet gösterirler.

İlginizi Çekebilir  Kaplumbağa Ne Yer, Nerede Yaşar?


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir