Sağlık

Göğüs Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Göğüs ile meme ağrısı, iki farklı durumlardır. Göğüs ağrısı göğüs kafesinin içinde olan kemiklerden, kaslardan başlayarak akciğer, kalp, yemek borusu, nefes borusu, burada ki bezeler diyafram gibi organlardan kaynaklanan herhangi bir sorundan ortaya çıkabilir.

Bunların başında ilk akıla gelmesi gereken kalptir. Çünkü kalp krizinin ilk bulgusu göğüs ağrısı olabilir. Fakat bu durumda hastanın endişe etmemesi gerekir çünkü günümüzde göğüs ağrısı şikayetiyle acile başvuran hastaların yalnızca %30’u kalp kökenli ağrılardan müzdarip olarak başvurmuşlardır. Geri kalan %70’lik dilimde ki hastalar ise genellikle reflü gibi çeşitli sağlık problemlerinden dolayı göğüs ağrısı çekmektedir.

Göğüs kafeslerinde herhangi bir sebepten dolayı ağrısı olan insanlarda endişe ederek acillere başvurmakta ve kalp krizi riskinden korkmaktadırlar.

Göğüs Ağrısı İçin Hangi Bölüme / Doktora Gidilir?

Göğüste ağrı problemi için öncelikle Dahiliye bölümüne başvurmanız gerekir. Doktorunuz yapacağı tetkikler sonucunda sizi göğüs cerrahisi bölümüne yönlendirebilir.

Göğüste Ağrının Tipinden Nedeni Anlaşılır mı?

Göğüs ağrısının türünden nedeni tabi ki anlaşılabilir. Fakat burada gereken teşhisi uzman doktor koymalıdır. Hastaların benim ağrım bu sınıfa giriyor önemli bir şey yok gibi yaklaşımda bulunması doğru değildir. Göğüs ağrısının tipi ne zaman başladığı, egzersiz sonrası veya istirahat sonrası olup olmadığı, ne kadar sürdüğü, geceleri hastaları uyutup uyutmadığı, kol, omuz, boyun gibi bölgelerden nerelere yayıldığı şeklinde saptanabilir.

Fakat en doğru teşhisin koyulması için göğüste ağrı çeken kişinin acil bir şekilde doktora başvurması gerekmektedir. Çünkü göğüste ağrı özellikle de tekrarlayan ve süreklilik kazanan ağrılar ciddiye alınarak önemsenmeli ve kesinlikle ertelenmemelidir.

Özellikle kalp ağrısına benzer olan göğüs ağrılarında asla aksatmadan acile başvurulması gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir